Lovas Fő u. 11.
Főoldal
Bemutatkozunk
Programok
Látnivalók
Árak
Fotógaléria
Videógaléria
Elérhetőség
Hasznos infók

HOL VAGYUNK?

A Balaton-felvidéken Balatonfüred és Alsóörs között az őskori festékbányájáról nevezetes Lovas község közepén, a Balatontól 2 km-re.

PANZIÓNKRÓL

Az 1848-as térképek tanúsága szerint a ház szabadságharcos huszárok szálláshelye volt. Régi falusias jellegét megtartva ökoszemlélettel felújítottuk és a mai vendégfogadás igényeit kielégítő 3 darab 2 szobás apartmanból álló, 15-20 férőhelyes ökoházat alakítottunk ki. A két emeletei apartmanhoz két fürdő, egy közös konyha és étkező, míg a földszinti apartmanhoz egy fürdő és főzőfülke tartozik. A zárt udvar virágos, füves területén árnyékos pihenőpad asztallal, napozóágy, homokozó, hinta mászóka, fedett gépjárműparkoló kapott helyet. Az udvari grillezőn, bográcsban, kemencében készített ételeket a vén diófa alatt, vagy a télen-nyáron használható borospincében fogyaszthatja el.

KIKET VÁRUNK?

Vendégházunk elsősorban családokat, baráti társaságokat, a természet, kultúra és a történelmi múlt iránt érdeklődőket, a bort és gasztronómiát kedvelőket, pihenésre vágyókat vár. Igény esetén borkóstolót tartunk a házhoz tartozó borospincében, melyet kedves vendégeink önkiszolgáló módon is használhatnak, megízlelhetik a Csopak környéki Borút specialitásait és hangulatos körülmények között fogyaszthatják el vacsorájukat. A Balaton partján kiépített kerékpárúton, ill. a Balaton-felvidék falvait összekötő kis forgalmú utakon kerekezhet a környező, vagy akár távolabbi településekre is.

AZ APARTMANOK RÉSZLETES LEÍRÁSA

Alsó szint:

1 darab kétszobás, külön bejáratú, kertkapcsolatos apartman 2 darab kétágyas szobával, a két szobához egy fürdővel, főzőfülkével.
Felső szint:
2 darab kétszobás apartman. Az egyikben egy kétágyas és egy háromágyas szobával, a másikban egy kétágyas és egy négyágyas szobával. Az apartmanokban két szobához tartozik egy fürdő, míg a két apartmanhoz tartozik egy közös konyha és étkező.TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSOK A SZÁLLÁSHELYEN:

  • bababarát felszerelés (kiságy, fürdető kád, etetőszék)
  • ingyenes internet használat - wifi

FONTOSABB INFORMÁCIÓK A KÖRNYÉKRŐL

  • A helység autóbusszal és vasúton is könnyen megközelíthető.
  • Legközelebbi balatoni fürdőhely 2 kilométerre található (Alsóörsi strand)
  • Élelmiszerbolt, vendéglő, csárda található a településen

Lovas község története

Lovas község a Balaton északi partján, a Királykút völgyének kapujában fekszik. A Balaton- felvidék egyik gyöngyszeme. Az alig 400 lelkes község a Balatonfüred-csopaki borvidékhez tartozik. A település 1951-ben vált világszerte ismertté. Ekkor fedezték fel a község határában a Kr. e. 30-40 ezer évvel ezelőtt működő festékbányát, amelyet az emberiség történetének egyik legősibb festékbányájának tartanak. Az őskori telepen mintegy 100 csonteszközt, s több kőeszközt találtak. Őseink a vörös festéket kultikus célra használhatták. Az őskortól lakott vidék lakói szőlőműveléssel, halászattal, földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoztak. A község életét a XIII. század végétől 1945-ig, a nagybirtokok felszámolásáig a veszprémi káptalan határozta meg. A jobbágyok 1848-ban felszabadultak a földesúri függés alól, s földtulajdonosokká váltak. Lovas hagyományos paraszttársadalma 1945 után felbomlott. Az egyéni gazdálkodást 1951-től a termelőszövetkezeti gazdálkodás váltotta fel. A XX. század második felében a községben városias infrastruktúrát építettek ki, a lakosság többsége az iparban, kereskedelemben és szolgáltatási szférában helyezkedett el. Napjainkban a falusi turizmus jelentősége is megnőtt. Lovas közvetlen szomszédai: Paloznak, Felsőörs és Alsóörs. Nyugaton az Öreghegy és a Kishegy szőlőskertjei övezik. A két hegy között folyik a Séd, amelynek vize évszázadokon keresztül több malomnak nyújtott energiát. Ezt a részt ma is Malomvölgynek nevezik.

Szép kártya elfogadóhely!
Szeretettel várjuk kedves visszatérő és leendő új vendégeinket!

Telefon: +36-30/320-9627      E-mail: kemenesporta@gmail.com